Οι μαθητές της Α' & Β' τάξης του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας, έλαβαν μέρος σε ένα παραδοσιακό κυνήγι πασχαλινού αυγού. Στο τέλος του παιχνιδιού τους περίμενε μία έκπληξη!

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Παιδικού και του Βρεφονηπιακού Σταθμού των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη ετοίμασαν όμορφες πασχαλινές κατασκευές για το γιορτινό στολισμό αυτών των ημερών. Μαζί με τις νηπιαγωγούς δημιούργησαν πολύχρωμες κάρτες, όπου έγραψαν τις ευχές τους, ευφάνταστα διακοσμητικά, πρωτότυπες λαμπάδες για την Ανάσταση και μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια. Από όλους μας, ευχές για Καλό Πάσχα!

Οι μικροί μαθητές του Προνηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού μας, επισκεφθήκαν το εκπαιδευτικό εργαστήρι "Ένεκα παιδείας" όπου συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η μέλισσα, το μέλι και το κερί». Ντύθηκαν κηπουροί για να φροντίσουν τον κήπο με τα εργαλεία τους, έγιναν μέλισσες εργάτριες για να συνοδεύσουν τη μέλισσα Βασίλισσα στην καινούρια της κυψέλη και τέλος μικροί μελισσοκόμοι για να ανοίξουν τις εκπαιδευτικές κυψέλες. Μέσα από αυτό το ευρηματικό θεατρικό δρώμενο, οι μαθητές μας γνώρισαν τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες, τον κύκλο της ζωής τους και τα μυστικά της κοινωνίας τους. Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν πολύχρωμες λαμπάδες με πλούσια χειροποίητα διακοσμητικά, πρωτότυπα σχέδια και πολλή φαντασία.

Στα πλαίσια της έρευνας μας για τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το Πλανητάριο του «Ιδρύματος Ευγενίδου», όπου παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Polaris: Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας».

Παρέα με τον Τζέιμς Χειμέριο, έναν ταξιδιάρη πιγκουίνο από τον Νότιο Πόλο και τον Βλαδίμηρο Τσέχοφ, ένα φιλικό αρκούδο από τον Βόρειο Πόλο, οι μικροί μας μαθητές προσπάθησαν να λύσουν το μεγάλο μυστήριο της πολικής νύχτας. Στο ταξίδι της αναζήτησης, είδαν τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και να κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο, να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη κι από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο. Μαζί τους, τα παιδιά παρατήρησαν τα αστέρια και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την Αρκτική και την Ανταρκτική, το ουράνιο φαινόμενο Βόρειο Σέλας και τη ζωή στους πόλους της Γης μας.

Το Δ'2 ολοκλήρωσε τις πασχαλινές του κατασκευές και σας εύχεται ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Σήμερα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Αγγλικών στην τρίτη τάξη δημοτικού,φτιάξαμε πασχαλινές λαμπάδες! Τα παιδιά χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους κ με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!!! Καλή Ανάσταση σε όλους! Και του χρόνου!

Λαγουδάκια και στεφανάκια από τη μία, καλάθια με σοκολατάκια από την άλλη... Όλη η τάξη "μύρισε" Πάσχα! Οι μαθητές του Δ3 ' με ιδιαίτερη χαρά έφτιαξαν πασχαλινές κατασκευές και εύχονται σε όλους σας καλή Ανάσταση!

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη δημιούργησαν υπέροχες Πασχαλινές λαμπάδες εκδηλώνοντας την καλλιτεχνική τους άποψη. Η Δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι μαθητές και η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη σας εύχονται καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού επισκέφτηκαν τη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ένα βιβλίο για τον Μπαχ".
Αφού οι μαθητές έμαθαν για το Μέγαρο Μουσικής, τη χρήση του, τους χώρους του και την ιστορία του, στη συνέχεια ενημερώθηκαν σχετικά με τη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου και τι μπορεί να αναζητήσει και να ανακαλύψει κανείς στο μεγάλο της αρχείο.
Έπειτα, περιηγήθηκαν στη Μουσική Βιβλιοθήκη και γνώρισαν από κοντά τους χώρους της.
Ακολούθως, τα παιδιά έμαθαν για τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τη ζωή του, μέσα από ένα παραμύθι που τους διάβασαν οι υπεύθυνες του προγράμματος, βλέποντας παράλληλα εικόνες και βίντεο, ακούγοντας μουσικές και διασκεδάζοντας με βιωματικά παιχνίδια.

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, να ξεναγηθούν στους χώρους του και να μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο. Επιστρέφοντας στο σχολείο μάθαμε βυζαντινά λαχνίσματα και παίξαμε παιχνίδια στην αυλή που έπαιζαν τα παιδιά στο Βυζάντιο! Περάσαμε υπέροχα "ταξιδεύοντας" σε εκείνη την εποχή!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού μας, συζήτησαν για το νερό και τη σημασία του στη ζωή μας. Η παραπάνω δράση αποτελεί μέρος της ενότητας έρευνας, με την οποία ασχολούνται οι μαθητές μας, με θέμα «Μοιραζόμαστε και προστατεύουμε τα αγαθά που μας προσφέρει ο πλανήτης μας». Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν το υδάτινο περιβάλλον και τους υδροβιότοπους, την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας τους, καθώς και το πρόβλημα της λειψυδρίας και της εξοικονόμησης νερού στην καθημερινότητά μας...

Οι μαθητές της Β Δημοτικού δημιούργησαν στο μάθημα των αγγλικών πρωτότυπες κατασκευές με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, με στόχο την υιοθέτηση μίας υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον.

Οι μαθητές του Β1 επεξεργάστηκαν το ποίημα "Το φεγγαράκι" του Γεώργιου Βιζυηνού, συσχέτισαν το ποίημα με τον πίνακα "Νυχτερινό τοπίο" του Κώστα Παπανικολάου, άκουσαν τη "Μικρή νυχτερινή μουσική" του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρντ και το "Χάρτινο το φεγγαράκι" του Μάνου Χατζηδάκι και στη συνέχεια εξέφρασαν τα συναισθήματα που τους γεννήθηκαν μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας!

Με αφορμή το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος " Πώς αναπτύσσονται τα φυτά " , οι μαθητές του Β1, φύτεψαν τους δικούς τους σπόρους και παρατήρησαν την ανάπτυξή τους. Κατάλαβαν τη σημασία του ήλιου και του νερού για την ανάπτυξη των φυτών, μελέτησαν τα διάφορα μέρη τους και ανακάλυψαν τη διαδικασία με την οποία τα φυτά παράγουν οξυγόνο.

Οι μαθητές του Β'2 Τμήματος του Δημοτικού μας αποφάσισαν να γίνουν για λίγο αστροφυσικοί και να μελετήσουν το ηλιακό μας σύστημα!

6 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές της θεατρικής ομάδας των εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη παρουσιάζουν την παράσταση  "Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους".

Στo πλαίσιo της ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές του Β1 έφτιαξαν φρουτοσαλάτα,  μίλησαν για τις ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων και των λαχανικών και ανακάλυψαν τρόπους για να βάλουν τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή τους!

Έχοντας ως στόχο την καλύτερη οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19, τα εκπαιδευτήριά μας έχουν προγραμματίσει τη διενέργεια επανεγγραφών και νέων εγγραφών μαθητών/τριών κατά την περίοδο Δευτέρα 5 Μαρτίου έως και Δευτέρα 30 Απριλίου 2018. Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας εδώ!